קפה עם משקיענית - כמה כמה
- Helit Yemal
- 19 במאי 2024
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 19 ביוני 2024
מואנה: "היי מה נשמע? , אני יודעת שאתה עולה לפגישה, אז רק עדכון קצר. התקשרו עכשיו מהמוסך, הטיפול לרכב השבוע ביום שלישי. הוא צפוי לעלות כ-2500 ש"ח. זה אומר שהחודש חשבון ה-'Must have' שלנו גדל."
"מה זאת אומרת, ברור שזו הוצאה מחשבון המאסט. לא מותרות. זו הוצאה שוטפת. רגע, אבל בעצם זו לא הוצאה קבועה כמו משכנתא. אבל מצד שני גם לא תשלום אקסטרה על אפליקציה לקטעי סאונד בדיבוב חתולי. טוב אז נסמן את זה בכוכבית ונתקזז על זה מהמותרות של החודש הבא."
קפה? ☕️
ניהול תקציב לא צריך להיות עניין מסובך. והוא גם לא אמור לקחת חלק משמעותי משעות היום יום שלך.
למעשה, הדרכים הטובות ביותר לתקציב הן לרוב הפשוטות ביותר.
כמו כל דבר בחיים, הסוד הוא באיזון.
אליזבת' וורן ובתה אמיליה וורן טייגי, הגו את שיטת ה-50/30/20 בספרן המשותף- All Your Worth: The Ultimate Lifetime Money Plan
שיטה זו, מהווה כלל אצבע, ליצירת רוטינה כלכלית מאוזנת לטווחים ארוכים, תחת ניהול שלוש קטגוריות - Must have, מותרות (רצונות) וחיסכון, באופן הבא:

כך למשל, נניח וההכנסה המשפחתית נטו שלכם 24,000 ש"ח.
12,000 ש"ח יהיו הוצאות "Must have" כגון משכנתא, הוצאות מחייה, חשבונות מים וחשמל, הוצאות חינוך.
7,200 ש"ח יהיו הוצאות לצרכי מותרות או רצונות, כגון מסעדות, בילויים, מנויים, חוגים, חופשות.
ו-4,800 ש"ח יהיו לטובת השקעות וחסכונות.
אחרת, אפשר גם לעבוד בשיטת "קודם אני"
בכל חודש עם קבלת השכר החודשי וטרם סליקת האשראי והחשבונות החודשיים - מפרישים סכום כסף לחיסכון והשקעות. (כאמור, כ-20% מהשכר, בשאיפה ליותר)
במילים אחרות, תשלום "החשבון" הראשון בכל חודש הוא לעצמך, ואח"כ משלמים את שאר החשבונות של הבית והמשפחה.
בכל שיטה בה תנקטו, שתעזור לכם להיות יעילים כלכלית, הגיעו למצב של חיסכון בכל חודש של כ-20% ומעלה מסך ההכנסות שלכם.
קרוב לוודאי, שיהיו שנים שהחיסכון הזה יהיה מאתגר עד בלתי אפשרי. משפחה במהלך שנותיה המוקדמות עם ילדים מתחת לגילאי גן עירייה, ככל הנראה תעמוד בהוצאות כבדות ומשמעותיות יותר שיאתגרו אותה מלחסוך באחוז גבוה מסך ההכנסה המשפחתית. אך התנהלות כלכלית, תוך שאיפה לחיסכון מירבי במסגרת היכולת הפיננסית הנוכחית שלכם, היא קריטית לעתיד חשבון ההשקעות שלכם, או לפחות עד צבירת הון ראשוני ראוי להשקעה. זו תיהיה נקודת הפתיחה שלכם לעולם ההשקעות בשוק ההון.
נקודת הפתיחה הזאת, היא רגע התפנית של חיי הרווחה העתידיים שלכם. מושגים כמו תשואה על ההון וריבית מצטברת (דריבית), יהפכו להיות חלק בלתי נפרד מחייכם מעתה והלאה. מפני שאלה היסודות עליהן יבנה תיק ההשקעות שלכם ועל בסיס זה, תיסלל דרככם לחיי עצמאות כלכלית.
כמה מהסובבים אתכם, ממעגל החברים או השכנים שלכם, הגיעו לעצמאות כלכלית ולחיי רווחה? כמה מהם סללו לעצמם את הדרך לשם? מעטים. ולא כי הם לא יכולים. אלה כי העיסוק הכלכלי שלהם לרוב מבוזבז על מימון חובות צרכניים בהווה וחוסר מודעות לכוחו החבוי של הכסף.
נקודת הפתיחה הזו עליה אני מדברת, תוכל להתקיים במצב פיננסי מאוזן. מה הכוונה?
מצב שבו ההכנסות וההוצאות של אדם או משק בית מאוזנות באופן כזה שאין גירעון פיננסי וחובות. המטרה היא לוודא שההוצאות לא עולות על ההכנסות ושיש מספיק חיסכון לטווח הארוך ולהתמודדות עם הוצאות בלתי צפויות. במידה ואין איזון פיננסי, קרי, המאזן שלילי, העצמאות הכלכלית וחיי הרווחה הולכים ומתרחקים. מיותר לציין שהמשמעות היא לא רק כלכלית, אלא גם נפשית. כי המירוץ אחר הכסף רק ממשיך להתעצם, עובדים יותר קשה, מתנהלים לא נכון פיננסית והחוב גדל.
יש גם חוב טוב כמובן. נדבר על כך, על קפה אחר.
Comments